19 JUN 2010 with full of lurves....

i should be writing dis post since last Saturday...but disebabkan berite yg diterima pada malamnye...perintah bermurung telah dikuarkan oleh diriku kepada diriku.. kire adil la hoh..pagi bersuke ria..malam berduke cite...

Alhamdulillah..terlaksane gak plan aku nak hangout ngan membe2 yg lame gile kot tak jumpe... since form 3..lebey kureng 5 tawun kot... dulu...sume kecik je...suare pon kanak2 riang... tapi skang...dah ley kawen dah maseng2...uhuuhuu... it's like a dream comes true bile dapat jumpe before maseng2 masok u,,,yg cuti pon sudi join same...yg senior pon nak jumpe walaupun agak janggal di situ..aahaha..

mari kite mamam....!!

seperti yg di plan...aku sampai melake,,around 10.20 kat melake central...and berusehe tok jumpe ija,ati ngan nad..dalam mc pon ley penin nak jumpe kat ne..ahaha...then berangkat ke dataran pahlawan...yipppa!!

setibenye kat DP..nak cari zharif,amir ngan asyuk lak kat kedai al-ikhsan...diowang ni takley tengok kedai kasot..musti nak masok...abeh satu dp kitowang round..last2 jumpe kat tempat laen... dah tu kene jempot lagi sowang lak...adehh...senior kitowang la kirenye...najib...
dah kne cari parking moto lak...and finally..sume ade..and misi tengok cite THE KARATE KID bermule... abeh je...teros menunaikan kewajipan sebagai muslim dan muslimah...^^

next,,mamam time! yippa! afiq sepupuku pon sampai... aku dok hujung..dia hujung blah sane...macam kat gambo atas tu..dah macam mak ngan bapak...dikelilingi anak2 yg ramai...ho3..
pas makan....zarip..amir ngan asyuk kene balek..de hal...rase hepi sangat la pat jumpe walaupun jap jek...

meneroskan misi jelajah ri tu...dengan terpinga2 tak taw nak gi mane...najib pon bawak la round..bukti berjalan2..haha...gambo kapal kat atas tu..panas terik tak jadi penghalang..huhu...then...menuju ke..bot!

ahaha,...malam before ke melake ni laho najib dah kate nak bawak naek itu bot..huhu...

teros berjalan n berjalan...sampai la jua kat tempat tu...


kami ade tiket!!!
hahaha...
okeyh...kot2 tak kenal...yg hujung tu najib,,,then ati..ija...nad... hahaha..
marila kite berbot2...

best jugakla berbot2 tu...mase tu sehari sebelum pesta sungai melake kot...de lukisan2 kat bangunan2...old-styled building....







more gamba and gamba...hehe...
ade la sowang adek kecik kat bot tu...mule2 tak mesra..tapi tetibe dia maen2 ngan ija...
dah tu dia bertindak lebey agresif..ahaha...
dia pijak2 nyer kaki kitowang...

seb baek la ko budak kecik oii...
kalo tak...aku dah campak dalam sungai tu kot...baru ko rase kenikmatannya..

ahahahahaha...




pas berjimba2 dengan bot...kitowang ke DP lik....jumpe afiq lik...and plan nak jumpe ngan firdaus...schoolmate yg kini...head prefects kat skola kitowang tu....uhuhu...
smart la skang...tabek2!!




ohohoii.....sedey rasenye nak balek mase tu...bile lagi pat hang out cam nie...

walau muke berubah...
walau suara semakin macho...
diorang tetap classmate n schoolmate yg sama seperti dulu...

always lurve u guys,..... (^^,)


Charice performs "Note to God"



she is so talented..for da first time i saw her singing diz song,,i was so shocked! she has a powerful voice...like her idol, mariah carey... and she was given an opportunity to be a guest ( i think so..) in one of mariah careys concerts..

minat giler kot ngan suare dia...charice pempengco...gadis kecil yg berbakat besa dari filipina... ^^

single terbaru Shahir " Kebahagiaan dalam perpisahan" - Behind the scene...




Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang
Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti
Chorus:
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..
Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti
(ulang chorus)

kua kan suara anda!!! yipppa!!!! (^^,)

new post....but old story..hihihihi...
juz wanna share with u guys,...sweet moments semase menjadi penuntut ilmu di bumi matrix tangkak..johor...life was so hectic..tapi happening and juge pening...kikikikiki....

tak smestinya kite kene study jek kan...that will make ur life more stressing...so,,bersesuaian la dengan topic hari ni..(memang takley lari from being so skema..=P)...

kua kan suara anda!!! ape tu yek?? hihihi...melalak..memekak...wat konsert amal kat bilik e1.27 (my home sweet room..hah?)...tu sudah menjadi kemestian...
tapi ade jugak yg dilakukan secara lebey professional (ye ke?) tapi tetap memekak juge..

apakah ia?? kalo korang kenal aku..dah tentu2 tawu aku dari dulu suke...KOIR!! hehehe...

masok2 jek...aku dah gatal2 join performance koir tok orientation week...ngehee...
dan juge perlu lead da team,,first time dalam idop..kenal membe2 team pon blom..kene conduct!
but,,dari situ jugak aku dapat kenal ramai owang dalam mase yg singkat..ternyata,,diorang sangat sweeettttt!!!

ade satu gambo yg berjaye di snap oleh membe ku...(credit to wan)



ahaha..nampak tak yg kat depan tu?? aku la tu..my besfren also de kat situ..ija...membe kite tu woi!! huhu...permulaan yg baek sebagai student matrix..=)

tak terhenti di situ...praktikum hayat 43,,my class,,ade koku for first sem..n kebetulan la jugak,,perlu ber koir2 lagi..yesh!!!! hahaha..katenye kene compete ngan klas laen tapi takde pon sampai dah kua nie.. tapi dengan tetibenya jugek...my lurvely tecer Encik Hairi bagi satu task kat kitorang..."kamu kene wat persembahan utk hari belia negeri.." OMG! berat tu cikgu oi...

tapi tu la...di sebalik kesusahan,,,mesti ade kelebihan n hikmah yg akan kite peroleh...
skali lagi,,aku kene conduct this new team..sume maseh tak rapat...
ade yg pernah koir..ade yg tak tawu ape tu koir...so,,pengalaman yg ade dikongsi bersama...
lama kelamaan...kitorang makin close...

saat2 manis sempat diabadikan dalam sebuah video ciptaanku....


video

moga kekal selamanya......

bila usha2 balek video nie..sebak rasenya....sempat la aku jadikan video..and save dalam pendrive ku sebelum laptop ku ini masok icu satu ketika dulu...huishhh....=(
itulah dia HAYAT 43..my classmate..yg juga seperti saudaraku sendiri....

tak terhenti di situ...
ade jugek performance laen n terakhir bersama sahabat2ku ini...







performance sempena merdeka..panas terik kot...

yg ni last koir yg aku conduct...sedey rasenye...tapi,,,yg lebih manis,,walaupun dah abes koir...dirorang kadang2 ingat2kan aku ape yg aku aja dulu...saje la tu..huhu...

sure korang pon ade waktu2 indah sepanjang menuntut kat u...matrix..poli..and mane2 pon la...
diz is one my sweet moments at KMJ dat i can share with u guys...

di sini jua..memori tercipta...
walau seketika...terjalin kasih kita..
mungkin di sini...kita kan terpisah..
kenangan bersama...takkan ku lupa..

+++ with lurve +++

Shahir AF8 - Tamally Maak




masyuk!!!! mule2 tak la follow sangat syahir nie...coz tak menonjol sangat...
and aku pon takdela pengadap setia af nie..
tapi satu malam tu...dari bilik aku,,,aku terpandang tv kat ruang tamu...
tetibe..."tamally maak!"...skali dia nyanyi arab dah...lenggok suara dia memang jadi r!
teros kua dari bilik....'ketepi semua...ketepi! ekin nak duduk!" hahaa...

agak dasyat di situ...and starting from that,,,aku mule support mamat nie..
tapi tak pena vote pon...bazir...and aku tawu..ramai lagi owang ley tolong vote..takyah vote pon dia dah sure2 juara!

memiliki pakej yg lengkap...memiliki nilai2 ketimuran yg sangat tinggi...
also gud in academics...diploma in engineering tak silap...
ni menunjukkan,,nak jadi artis,,,boley..tapi kene berilmu jugak..

all da best to syahir! TAMALLY MAAK <3

pentingnya memiliki seorang yg dinamakan SAHABAT...



waaahh...lame tak usha blog ku ini..
huhu...sebenarnya..dah lame nak kongsi rase syukur di hati nie...
sebab ape ye..???
huhuhu..

cuti panjang nie...wat aku rindu sangat kat membe2...

bukan takat membe,,tapi TEMAN SEJATI..
biasalah...makin lama life makin mencabar...tersilap langkah..padah lah jawabnya..
so,,selain family yg harus membimbing..iman diri yg perlu teguh,,pentingnya kita memiliki seorang yang dinamakan SAHABAT..

bagi aku term SAHABAT ini hanya utk teman2 sejati yg bisa membimbing ke arah yg lebih baek..mempunyai elemen2 positif..dan sentiasa menyokong kita,,setia di sisi saat suka dan duka..

satu yg aku nak kongsi ngan korang..
saat aku hampir tersilap langkah..tapi Alhamdulillah,,aku telah disedarkan...
dan atas kesilapan aku tu juga,,aku dah berjaya menyakitkan hati sahabat karib aku sendiri...ya Allah,,TERUKNYA aku rase mase tu..
layaklah aku kate..mase tu aku wat silap 3 in 1..maksudnya 3 kesilapan dalam satu mase...rase bersalah pada mak ayah,,salah pada diri sendiri and salah pada sahabat karib aku tu...semuanya kerana aku terlalu excited dengan satu ujian dari Allah...iaitu,, CINTA..

aku menangis tak henti2 atas tikar sembahyang...rasa kesal yg amat..
tapi,,saat itu,,datang seorang sahabat aku,,,sedia berkongsi masalah..
satu kenangan yg aku tak boleh lupa...sahabatku ini memilih pendekatan yg sangat bijak,utk setel kan masalah aku nie...

dia mengajak aku ke rumah Allah yg suci...masjid...
di sana,,sambil menunggu masuk waktu solat isyak,,,dia beri aku nasehat,,panduan..
syukurnya aku rase waktu tu,,,aku ade sahabat yg sangat baek..lepas selesai solat isyak..aku terus peluk erat sahabat aku ini...

sahabat2ku yg laen juga sedia membimbing dalam segala hal..
diorang taklah melarang..tak juga menyokong hal2 cinta ni..
lebih sesuai aku kate,,,diorang nak aku fikir sendiri...
ape yg terbaek...coz laen orang laen perspektif mengenai cinta..
dalam mase yg same juge,,diorang tak pena biar aku hanyut dalam dunia cinta tu..
syukur ya Allah...kalo tidak,,mungkin study aku pon ntah kemana...

bila dah berjauhan...rase rindu,,Allah saje yg tahu..Allah beri aku peluang mengenali insan2 seperti mereka ni..syukur....

bila kita dah dikurniakan sahabat2 seperti ini...jagalah hati mereka..jagalah ukhwah yg dibina..owang kate..bila jauh,,rindu,,bila dekat haru biru...kalo bleh..janganlah berlaku dalam persahabatan yg kite semua ade skang...

sahabat tu bukan macam bola sepak (feel world cup!haha)
belum dapat dikejar,dah dapat disepak..

sahabat tu ibarat rugby
belum dapat direbut,,dah dapat dilindung...
sahabat tu macam jari,,,lukanya sembuh sendiri..hilangnya TIADA GANTI...

jarang skali rasenya kite ucap terima kaseh kat kawan2 kita...
terima kaseh kerana menjadi sahabat yg baek..tak keterlaluan kalo dikatekan sahabat yg boleh membimbing dunia dan akhirat...

ape kate...pas ni...selalu2 la kite ucap terima kaseh kat sahabat2 kite...
manelah tahu,,umor kite tak panjang..tak sempat nak beritahu ucapan seringkas itu tapi penuh makne kat kawan2 kite..

ni pon salah satu tanda kite hargai kawan2 kite.. cara yg paling simple tapi lebih ikhlas..berbanding pemberian yg kadang2 tak ikhlas(jangan begitu!)

persahabatan itu lebih manis sebenarnya berbanding cinta..
terima kaseh kepada kamu semua kerna telah menjadi sahabat yg sejati sepanjang perkenalan kite!
hargailah ukhwah yang dibina...! =)